Stručni skupovi i predavanja

Nazad

Evropski kongres u Bremenu

Na prestižnom Evropskom kongresu u Bremenu "European Wound Management Association (EWMA)" održanom od 11. do 13. maja 2016. godine, dr Borisav Mandić, hirirug Doma zdravlja MediGroup Dr Ristić predstavio je svoj rad pod nazivom  "THE PROPER EDUCATION OF PATIENTS AND THEIR FAMILY MEMBERS AS IMPORTANT ASPECT OF PRESSURE ULCERS PREVENTION" 

Celokupan tekst

Novine u vantelesnoj oplodnji

Prof. Dr. Aleksandar Ljubić

Mesto: Opšta Bolnica Medigroup, svečana sala

Vreme: 15. Maj, 15h

Vantelesna oplodnja i svaka novina u ovoj oblasti uvek je aktuelna tema kada se radi o borbi sa sterilitetom i želji za roditeljstvom.

Da li je neophodna donacija jajnih ćelija i semena, šta dalje preduzeti ako vantelesna oplodnja ne uspeva i da li je individualizacija ove metode zahtev savremene medicine ili pacijenata, samo su neka od brojnih pitanja koja se nameću velikom broju savremenih parova.

Celokupan tekst

Kontinuirana medicinska edukacija

U okviru programa redovnih kontinuiranih medicinskih edukacija MediGroup organizuje stručni sastanak sa predavačem po pozivu: Reevaluacija dijagnoze kao osnov racionalne (psiho)farmakoterapije. Predavač je prof. dr Nikola Ilanković, neuropsihijatar. Predavanje je akreditovano za lekare.

Celokupan tekst

Održan Medjunarodni simpozijum – Savremeno o bolestima rožnjače

U petak 11. aprila 2014. godine u Hyatt Regency Hotelu, u Beogradu, pod pokroviteljstvom Europaen Society of Cornea and Ocular Surface Disease (EUCORNEA), South-East European Ophthalmological Society (SEEOS) i Udruženja oftalmologa Srbije (UOS) održan je Medjunarodni simpozijum – Savremeno o bolestima rožnjače. Više od 800 delegata iz 12 zemalja učestvovalo je u radu sastanka.

Celokupan tekst

Stručni skup gastroenterologa

Opšta bolnica MEDIGROUP ugostila najveće svetske stručnjake iz oblasti robotske hirurgije.

14.12.2013.

U subotu 14.decembra u prostorijama Opšte bolnice MEDIGROUP održan je stručni skup gastroenterologa, pod nazivom „Nove endoskopske metode u lečenju gastroenteroloških pacijenata“. Skupu su priststvovala najveća imena domaće gastrenterologije i hirurgije, ali i svetski priznati stručnjaci u ovoj oblasti poput Prof. dr Giusta Pignate, lidera u oblasti miniinvazivne hirurgije i Prof. dr Francesca Badessia instruktora za robotsku hirurgiju.

Celokupan tekst