Posebni Medigroup programi

Nazad

Korak po korak

Redovni sistematski pregledi i kontinuirano praćenje zdravlja, rasta i razvoja deteta od strane odabranog pedijatra, preduslov su za zdravo odrastanje mališana. Zato smo u domovima zdravlja MediGroup pripremili paket usluga pod nazivom “Korak po korak”:

Celokupan tekst

Apneja u spavanju

Do skora se smatralo da hrkanje predstavlja zanemarljiv zdravstveni problem. Međutim, u poslednje četri decenije, nakon intenzivnog proučavanja, došlo se do zaključka da hrkanje može biti jedan od glavnih simptoma koji može da ukaže na mnogo ozbiljniji problem - apneju u spavanju. 

Celokupan tekst

Zimski sportovi

Pripremite se za sezonu zimskih sportova

Za uživanje u zimskim sportovima presudna je dobra fizička forma i pripremljenost: ojačani mišići, zdravi zglobovi i dobro opšte zdravstveno stanje.

Celokupan tekst

Homeopatija - leči obolelu osobu, a ne bolest

Homeopatija je uveliko priznat i prihvaćen metod lečenja u svetu, a poslednjih petnaestak godina ovaj vid lečenja uspešno je zaživeo i u našoj zemlji. Homeopatija je nastala pre više od 200 godina, a osnivač je bio Samuel Hahneman (1755. – 1843.), čuveni nemački doktor i naučnik tog vremena. Kao doktor, bio je nezadovoljan rezultatima u praksi i počeo da traga za novim metodama lečenja.

Celokupan tekst

Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Kao i svake godine MediGroup omogućava svojim klijentima vakcinaciju protiv sezonskog gripa u svim domovima zdravlja MediGroup-e: Domu zdravlja Jedro, Domu zdravlja Dr Ristić, Domu zdravlja Dr Ristić Banovo brdo i Domu zdravlja Bulevar. Za firme i kompanije je obezbeđena i posebna pogodnost dolaska tima lekara i medicinskih tehničara MediGroup-e, koji bi obavili vakcinaciju zaposlenih u prostorijama radne organizacije.

Celokupan tekst

Mezoterapija

Osim vidljivih estetskih rezultata u podmlađivanju kože lica, vrata i dekoltea, ovaj medicinski tretman uspešno rešava probleme sa celulitom, a topi i masne naslage tamo gde ne pomažu ni dijeta ni vežbe

MEZOTERAPIJA je savremena neinvazivna medicinska metoda kojom se male količine koktela (vitamina, minerala, prirodnih ekstrakta, amino kiselina...) unose u mezoderm (srednji sloj kože). Mezoterapiju je 1952. godine u Francuskoj prvi primenio doktor Mišel Pistor. A, danas mezoterapija, u mnogim zemljama, pripada tradicionalnoj medicini i koristi se u neurologiji, ginekologiji, dermatologiji, kao i estetskoj medicini.

Celokupan tekst