MediGroup podržao Beogradski maraton

Nazad

Beograd, 19. april 2018 – Na konferenciji za medije održanoj u Skupštini grada, a uoči predstojećeg Beogradskog maratona, još jednom je istaknuta važnost saradnje Beogradskog maratona sa najvećim privatnim zdravstvenim sistemom u Srbiji, MediGroup-om, koji je i ove godine tradicionalno pružio podršku u promociji zdravlja i zdravih životnih navika.

U cilju što bolje i sveobuhvatnije medicinske pripreme učesnika maratona za veliku trku, MediGroup je u okviru specijalnog paketa „Čekiraj se“ omogućio zainteresovanima da provere svoje zdravlje na sedam lokacija u Beogradu i jednoj u Novom Sadu.

„Trčanje je naporan i ozbiljan sport, a napori kojima se izlažu trkači i posebno maratonci, su izazov za svaki organizam. Glavna dobrobit trčanja je unapređenje našeg zdravlja, a maraton je najduža i najteža atletska disciplina. Stoga su adekvatna priprema, kako uma, tako i tela, a posebno sama provera zdravstvenog stanja, neophodni za prevenciju eventualnih povreda, ali i davanje maksimalnih rezultata. Intenzivan i dugotrajni trening kod nepripremljenih osoba može dovesti do ozbiljnih posledica po zdravlje. Zbog toga je od izuzetnog značaja poželjno proveriti svoje zdravlje pre izlaganja većim opterećenjima“, istakao je dr Goran Rađen, načelnik internističkog odeljenja Opšte bolnice MediGroup, medicinski direktor Beogradskog maratona koji je i član Međunarodne asocijacije medicinskih direktora maratona.

Obzirom da predstojeći Beogradski maraton podržava Nacionalnu kampanju "Rak je izlečiv", istakla bih da smo i u MediGroup-u posebnu pažnju ove godine posvetili prevenciji i osmislili posebne programe sa ciljem ukazivanja na značaj preventivnih mera uz specijalne pogodnosti  kroz više različitih skrininga koji doprinose blagovremenoj dijagnostici. Shvatamo važnost podizanja svesti o značaju prevencije i drago nam je da kroz naše aktivnosti dajemo podršku i nacionalnoj kampanji "Rak je izlečiv", izjavila je Maja Simić, direktorka prodaje i marketinga MediGroup-e.